lördag, september 23, 2006

Inledande tankar om exblogg och exjobb

Damn va svårt det skulle vara att begripa sig på det här gränssnittet. Är det jag som är korkad eller är det inte riktigt så enkelt som Google vill ge sken av?
Försöker parallellt med trixandet med blogg-inställningarna att prata med institutionen på Universitetet för att få hjälp med en klockren problemformulering. Att jag vill skriva om bloggar är ju klart, men vad tusan är det jag vill undersöka? Ingen aning, tycker bara att det är ett intressant fenomen att undersöka.
Jag läser alltså en utbildning som heter Språkkonsultlinjen och ges på Stockholms Universitet, Institutionen för nordiska språk. 100 poäng och snart bara ex-jobbet kvar...
Kruxet är ju att jag vill ha en praktisk användning av mina slutsatser också, vad är vitsen med en analys som en isolerad enhet utan konkret verksamheten den beskriver? Den akademiska världen är ju experter på sådana pseudo-analyser, men jag vill inte medverka till det. Dags att föra in lite pragmatiskt tänkande, vakna upp och lukta på kaffet. Mitt exjobb is bringing it home baby.

PS. Om jag gjort rätt har jag placerat min blogg i
Stockholm
på bloggkartan.se och pingat intressant.se